Erzsébet-tábor

Erzsébet-táborunk 2020. nyarán

Iskolánk Székesfehérvár Ráchegy városrészében parkszerű, csendes, nyugodt környezetben található. Ebben a szép természetes közegben nyáron is jól érezték magukat diákjaink, a 8 turnus 16 csoportjának nagyszerű helyszínt jelentett. A külsős programok városunk és környéke értékeinek megismerését szolgálták.

200 diákunk vett részt Erzsébet-táborban.

Az ismert járványügyi okok miatt a szülők szívesen íratták be gyermekeiket nyári táborainkba – a tartalmas, élménydús programok pedig a diákoknak is jó kikapcsolódást, igazi vakációt jelentettek.

Diákjaink megismerkedtek a Bory-várral, a háromágú emlékművel, Fehérvár belvárosával, a Babamúzeummal, a Sóstói stadionnal, a Sóstói tanösvénnyel, az agárdi rönkvárral, a Velencei–tó élővilágával, a Pákozdi Katonai Emlékparkkal, a sukorói arborétummal és vadasparkkal, a Gaja- patak szurdokvölgyével.

A fehérvári helyszínekre elektromos kisvonattal utaztunk, amit a gyerekek nagyon élveztek.

Minden héten tartottunk sportfoglalkozást a sok új fejlesztő eszközt felhasználva. Többször táncházban mozoghattak a diákok. Népzenei hangszerbemutatón, zenei foglalkozáson, városismereti sétán, mozilátogatáson, felmászáson vettek részt a gyerekek. Minden héten fagyiztunk. Sok új társasjátékot kipróbálhattak tanulóink.

Kézműves foglalkozásokon megtanultak nemezelni, papírt meríteni, széklábon babát szőni, gyöngyöt fűzni, bőrből karkötőt készíteni, agyagból edényt formálni, sőt a körmön szövést és a körmöcskézés technikáját is elsajátították.

Köszönöm pedagógusaink munkáját, a visszajelzések sok-sok tanítványaikkal közösen átélt örömteli órákról, napokról szólnak.