A kórházban dolgozóknak rajzoltak a Zentais diákok

Iskola, maszk, vírushelyzet, kórház – került szóba Székesfehérváron, a Zentai 2.b-ben. Baloghné Szakonyi Csilla osztályfőnök meséli. Az aprónép persze kíváncsiskodott: mi ez az egész, ami most körülveszi őket?

A kórházban az orvosok és a nővérek azok, akik segítenek az embereknek, de biztosan szomorúak. Mivel lehetne felvidítani őket? És jött az ötlet a gyerekektől: készítsenek rajzokat, és küldjék el azokat a kórházba. Sőt, gyűjtsenek ajándékképpen egy kis csokoládét, kekszet, kávét, teát a számukra. És kezdetét vette a projekt, melyből az osztály másik tanítónője, Szoó-Babolcsai Tímea is kivette a részét.

A szülők is bekapcsolódtak a gyűjtésbe – itt a Zentai Úti Általános Iskolában igazán jól működik a diák-tanár-szülő kapcsolat. Csilla tanító néni aztán egy mappába gyűjtötte össze az elkészített rajzokat, és az elejére egy levelet is csatolt. A gyerekek köszönetét: „Drága Doktor nénik, Doktor bácsik, nővérkék, ápolók! Tudjuk, hogy rengeteget dolgoztok, sokszor szomorúak vagytok. Szeretnénk mosolyt csalni az arcotokra. Úgy megölelnénk benneteket! Ezt most nem tehetjük. Helyette meglepetést küldünk nektek, kedvenc kis kosarunkban, amiben eddig apró kincseinket tartottuk. Jó tudni, hogy mindig számíthatunk rátok!”

feol.hu-n megjelent cikk: feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-korhazban-dolgozoknak-rajzoltak-a-zentais-diakok-4448776