COVID eljárásrend

Tisztelt Szülők!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ megkeresése alapján az alábbiakról tájékoztatom:

A Hivatalos Értesítő 2022. évi 17. számában, 2022. 04. 07. napján megjelent, a SARS-CoC-2 okozta fertőzések esetén követendő járványügyi szabályokat tartalmazó Eljárásrend van érvényben.

Az Eljárásrend 3.1.1. pontja az alábbiak szerint módosul:

3.1.1. Köznevelési, szakképzési intézmény esetén követendő eljárás

A COVID-19 fertőzés bejelentését a 2.1 pontnak megfelelően a háziorvos/kezelőorvos/ellátó orvos teszi meg az OSZIR Fertőzőbeteg jelentő alrendszerébe. Óvoda esetében rendkívüli szünet indokolt esetben az Oktatási Hivatal rendelhet el, határozott időre, a Belügyminisztérium Köznevelési Államtitkárság kezdeményezésére.

Igazolt COVID-19 fertőzés esetén a fertőzöttel szoros kapcsolatba került, COVID-19 fertőzésre gyanús tüneteket nem mutató személy látogathatja – akár dolgozóként, akár óvodásként, tanulóként – a köznevelési intézményt. Az igazolt COVID-19 fertőzöttel történt szoros kontaktus (potenciális expozíció) időpontjától számított 5 napig köteles a szájat és orrot eltakaró maszkot viselni. Amennyiben a kontakt személynél COVID-19 gyanús tünetek jelentkeznek, akkor az Eljárásrend 2. pontja szerinti intézkedések megtétele szükséges (antigén gyorsteszt vagy PCR vizsgálat, elkülönítés).