Diákjaik kimagasló táncművészeti sikerei

Iskolánk tanulói Aladics Boglárka és Villányi Kata hosszú idő óta a Dance Studio Nagy Kuthy Balett Iskola növendékei, akik a múltban már számos alakalommal vettek részt rangos táncművészeti fesztiválokon, versenyeken, ahol kimagasló eredményeket értek el társaikkal.

Idén két rangos táncművészeti Fesztiválon is részt vettek.

2022.április 24.-én a 10. Tánc Kiállítás Modern-Kortárs Táncművészeti Versenyen, Budapesten vettek részt, ahol  a következő eredményt érték el:

Modern balett kategóriában, Junior korcsoportban 1. helyezés.

Ezen kívül a Táncpedagógusok Országos Szövetsége 2022.május 21-22-.-én tartotta immár 31. alkalommal az országos táncművészeti fesztivál döntőjét, ami Magyarország első számú, és  legrangosabb táncművészeti versenye, amin szintén kimagasló eredményt értek el.

A budapesti döntőre olyan produkciók juthattak csak be, melyek korábban részt vettek az elődöntőn, ahol első, második, vagy harmadik helyezést értek el.

Az elődöntőket a szövetség vidéki nagyvárosokban rendezte meg, Miskolc, Oroszlány, Makó, és Szekszárd  volt az a helyszín, ahol egy jó szerepléssel a döntőbe lehetett jegyet váltani.

A szekszárdi elődöntőben, junior korcsoportban Modern Balett kategóriában 2. helyen végezettek.

Produkciójukért megkapták a Sansha idancestore különdíját is!

Így  társaikkal, bejutottak az országos döntőbe!

A budapesti országos döntőn több mint 400 produkció indult, melyet két napon keresztül láthatott a közönség az Erzsébet Ligeti Színházban.

A zsűri tagja közt világsztárok ültek: Szakály György, Harangozó Gyula, és a magyar táncélet kimagasló és meghatározó személyiségei: Földi Béla, Andrea Paolini Merlo, Molnár Kriszta.

A döntőben a minden tekintetben magas színvonalú zsűri előtt nem remegett meg a lábuk, sőt az elődöntőn elért 2. helyezés után egy helyet javítva egyedüliként aranyérmet szereztek!

Ebben az évben rangos szakmai versenyeken kimagasló teljesítménnyel 2 arany és 1 ezüstérmet, és egy különdíjat is szerzettek!