Okosterem átadó ünnepség

A HOWMET-KÖFÉM Kft. pályázatán nyert 40.000 dollárt okosterem berendezésére és pedagógusok képzésére fordítjuk. Harminc új egyszemélyes paddal és székekkel gazdagodtunk, amelyek könnyen mozgathatók, így a tanteremben pillanatok alatt lehet csoportmunkáról kiscsoportosra, vagy páros munkára váltani. Beszereztünk egy aktív panelt, harminc darab tabletet, nyolc darab Lego robotot, egy 3D-s nyomtatót, tíz laptopot, hat programozható kisautót. Novembertől a tanév végéig nyolc pedagógus szerez az új eszközök használatában jártasságot az Alba Innovár oktatóitól, mely tudásukat át kell adniuk a többi kollégának. Az „egymástól való tanulás” lehetőségét, a belső tudásmegosztást eddig is eredményesen alkalmaztuk iskolánkban.

Az idei tanévtől OKOSTERMÜNKBEN a csoportmunka, a komplex problémamegoldás, a játékosítás, az azonnali visszajelzés, a motiváció növelése, a differenciálás modern eszközökkel megvalósítható. Az okosterem létrejöttéhez hálás köszönet minden diákunk és tanárunk nevében a Howmet-Köfém Kft- nek az Alba Innovár Digitális Élményközpontnak és a Székesfehérvári Tankerületi Központnak, amely a beruházást a tanterem festésével és a padlóburkolat felújításával támogatta.

Alsós tanulóink, amikor elmennek az okosterem előtt kíváncsian és vágyakozva kukucskálnak be a terembe, ahova idén csak a 4. évfolyamosok és a felsősök jutnak be tanórákra.

Célunk, hogy a közeljövőben több okostermünk is legyen, és ezért mindent megteszünk!

Képek forrása: 
https://www.facebook.com/cserpalkovicsandras/posts/pfbid025nVRcMz64C6Vyak7rzqK44Dbz2SkT9SD3GCoSAPFH3GMGZtM3DEAMHF55zkENQtNl
https://www.szekesfehervar.hu/?sfgallery=73052&fbclid=IwAR1ewIdlYbaUxKMAAHXE3F1IppKq_ZBs_FkhXl4xI91-Lr8Oln04FplFl_A