PÉNZ 7

Iskolánk is csatlakozott Pénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával megszervezett az Európai Pénzhéthez, amelynek célja az általános- és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása.

A tematikus hét során a tanulók pénzügyi szakértők által kidolgozott, játékos tananyag segítségével sajátíthatják el és gyakorolhatják a pénz hétköznapi használatához kapcsolódó ismereteket és készségeket.

Az idei tanévben a PÉNZ7 a Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság témakörét dolgozta fel.

A hét során több tanórán ( például magyar, matek, történelem, földrajz) is megoldottak a pénzügyekkel kapcsolatos feladatokat a gyerekek. Ha ügyesek voltak jutalmul iskolánk nyolcadikosai által tervezett pénzt, zentallért kaptak. A megszerzett pénzből különböző hasznos tárgyakat vásárolhattak diákok. Délutánonként 2 és 3 óra között a Társasjáték klubban kipróbálhatták a régebbi (Gazdálkodj okosan) és az újabb (pl. Monopoly) társasjátékokat is.

A Pénz7-hez kapcsolódó előzetes feladat volt az iskola pénzének megtervezése. Az  Informatika órákon sok szép munka született. A 2d-s tervek közül a győztes pályázat Vincze Lázáré lett. A 3d-s tervek nyertesei:

1. helyezett lett Péterfalvi Zsombor 8.b

2. helyezett lett Nagy Martin és Patkós Marcell 8.c

3.helyezett lett Kiszlinger Péter 8.b

A győztesek jutalma 5 zentallér lesz.

A 3d-s pénzek kiállításra kerültek az informatika teremben.

Bízunk benne, hogy a héten sok hasznos ismerettel gyarapították tudásukat diákjaink a pénzügyek világáról.