Pénz7

Iskolánk immár negyedik alkalommal csatlakozott Pénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával megszervezett az Európai Pénzhéthez, amelynek célja az általános- és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása.

Az idei tanévben a PÉNZ7 a hitelek témakörét dolgozta fel.

A tematikus hét során a tanulók osztályfőnöki órán játékos tananyag segítségével sajátíthatják el és gyakorolhatják a pénz hétköznapi használatához kapcsolódó ismereteket és készségeket.

A  tematikus hét során több tanórán ( például magyar, matek, történelem, földrajz) is megoldottak a pénzügyekkel kapcsolatos feladatokat a gyerekek. A tanulók osztályfőnöki órán játékos tananyag segítségével sajátíthatták el és gyakorolhatták a pénz hétköznapi használatához kapcsolódó ismereteket és készségeket.

 Ha ügyesek voltak jutalmul iskolánk nyolcadikosai által tervezett pénzt, zentallért kaptak. A megszerzett pénzből különböző hasznos tárgyakat vásárolhattak diákok. Délutánonként 2 és 3 óra között a Társasjáték klubban kipróbálhatták a régebbi (Gazdálkodj okosan) és az újabb (pl. Monopoly) társasjátékokat is.

A Pénz7-hez kapcsolódó előzetes feladat volt az iskola pénzének megtervezése. Az  Informatika órákon sok szép munka született.

1.helyezett lett : Török Attila, Ropoli Bálint 8.a

                            Kocsis Panna, Károlyi Emma 8.b

2. helyezett lett : Somogyi Zalán 8.a

                            Barbély Kamilla, Patatics Adalina 8.b

3.helyezett lett: Mikodi Martin 8.a

                           Cserna Kinga, Pétervári Borka, Varga Csongor 8.b

A 3d-s pénzek kiállításra kerültek a 6-os teremben.

Bízunk benne, hogy a héten sok hasznos ismerettel gyarapították tudásukat diákjaink a pénzügyek világáról.