Zentais napok – alsó tagozat

Iskolánkban több évtizede hagyomány, hogy tavasszal egy különleges héttel ajándékozzuk meg egymást. Szeretnénk felejthetetlenné tenni ezeket a Zentais napokat, ezért változatos programokat találtunk ki és szerveztünk diákjaink számára.

Ezeken a napokon a tanórán kívüli tanulás kerül előtérbe.

A kicsik minden osztályban más témában készítettek kiállításokat. Volt medvebarlang, sárkányvár, tengeri élővilág, cirkusz, foglalkozások, sport és retro terem is.

A mindennapos testmozgást hétfőn az ugrálóvárban tudtuk biztosítani szülői felajánlással, melyre sportnapon melegítettek be a gyerekek.

Az alsósok író olvasó találkozójára Vadadi Adrienn írónőt hívtuk meg, akinek kortárs ifjúsági regényét dolgozzák fel projekt módszerrel kötelező olvasmányként tanulóink. Az Alma utca 22. írója dedikálta is könyvét.

Az egészséges életmódra nevelést segítette a Borbás kert gyümölcslé készítő gépe, mely almából friss innivalót gyárt.

A legjobbak többféle területen mérték össze tudásukat. Volt sakk-, szépíró-, Budapest- és LÜK-  L(ogika) Ü(gyesség) K(itartás)  verseny is.

A diákok önállóságát is fejlesztettük ezen a héten, voltak olyan programok, amelyeket nem osztály szinten rendezünk, hanem érdeklődésük alapján alkottak csoportokat. Kézműveskedhettek, bolhapiacon árulhattak vagy vásárolhattak, így a gyakorlatban is kamatoztathatták a Pénz7-en szerzett tudásukat. 

Az 1.b osztály szerdán, egy belvárosi séta után, könyvtári foglalkozáson vett részt a Megyei könyvtárban.

Reményeink szerint mindenki (tanár-diák) élményekkel gazdagodva megy a Zentais napok után tavaszi szünetre!

További képek IDE kattintva érhetőek el!