Zentais napok – felső tagozat

Iskolánkban több évtizede hagyomány, hogy tavasszal egy különleges héttel ajándékozzuk meg egymást. Szeretnénk felejthetetlenné tenni ezeket a Zentais napokat, ezért változatos programokat találtunk ki és szerveztünk diákjaink számára.

Az 5. évfolyam tanulói a megyei könyvtár zenei részlegébe látogattak el, ahol összehasonlíthatták a könyvek és internet ismeretszerzésben nyújtott előnyeit.

A 6. évfolyam az Aranybulla könyvtárban az internet biztonságos használatáról hallgatott meg előadást.

Az egészséges életmódra nevelést segítette a Borbás kert gyümölcslé készítő gépe, mely almából friss innivalót gyárt.

Igyekeztünk a gyerekek kedvében járni, megkérdeztük, mivel töltenék szívesen az időt. Igényeik alapján állítottuk össze a programok egy részét: kedvenc kísérleteiket mutathatták be, új kézműves technikákat tanulhattak meg (húsvét közeledtével faágakból nyulacskákat készíthettek, vagy foltberakással tojást díszíthettek), teaházban vagy társasjáték barlangban szórakozhattak, LEGO robotot építhettek, esetleg kerékpártúrára indulhatnak az új Alba Arénához.

Szerdán a kultúráé és a sporté volt a főszerep. Ugrókötél bemutató, ki mit tud és a páratlan évfolyamok kulturális bemutatói színesítették a DÖK napot. Elindult a foci bajnokság, volt asztalitenisz kupa, tollasforgó, méta és számháború a Rác-bányában, kosárlabda a Halesz parkban, kerékpártúra a Velencei-tó körül. A felsősök eldönthették, hogy mit sportolnak. Azt gondolom, hogy mindenki olyat választott, amelyen szívesen vett részt, s így felejthetetlen lesz számára, hiszen egészen más élményt jelent 20 fős csoportban tekerni, mint egyedül biciklizni.

A napot tanár-diák tollasforgó zárta.

Reményeink szerint mindenki (tanár-diák) élményekkel gazdagodva megy a Zentais napok után tavaszi szünetre!

További képek IDE kattintva érhetőek el!